Одеський цирк отримав броню від мобілізації: артисти розповіли подробиці

Одеський цирк отримав броню від мобілізації: артисти розповіли подробиці.

Одеський цирк отримав броню від мобілізації: артисти розповіли подробиці. Фото: deti-afisha.od.ua

Події
10 квiтня 08:20

Одеський цирк отримав бронювання від мобілізації артистів та через громадський резонанс прокоментували інцидент.

Так, згідно з наказом Мінкульту, українські цирки віднесли до "критично важливих підприємств". Такий статус дає право на бронювання працівників від мобілізації до ЗСУ. Одеський державний цирк, як кажуть на сайті Мінкульту, набув статусу критично важливого підприємства. Цю інформацію у суспільстві сприйняли негативно.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Коментар Одеського цирку

В офіційній заяві цирку йдеться, що відстрочку від мобілізації отримали всього шестеро співробітників, без яких його функціонування неможливе.

"Державне підприємство "Одеський державний цирк" з початку повномасштабного вторгнення військ Російської Федерації продовжувало виконання своїх функцій, визначених Статутом і визнано державою критично важливою.

Підприємство щорічно відповідно до постанови КМУ від 27.01.2023 №76 підтверджує свій статус критично важливого для функціонування економіки та населення.

Нині циркові вистави населення регіону проводяться, що у свою чергу задовольняє культурні потреби громадян південного регіону.

ДП "Одеський державний цирк" із загальної кількості 114 штатних одиниць працівників подало на бронювання лише шість осіб, які відповідають обліковим даним військовозобов'язаних.

Без відповідних працівників робота підприємства неможлива", – сказано у заяві.

В Одеському цирку також розповіли про DDOS атаку на сервери компанії Thehost, де знаходиться сайт підприємства. Вона сталася вранці 9 квітня. У цирку вважають, що вказана атака свідчить про цілеспрямовану акцію проросійських агентів для дестабілізації роботи підприємства та негативного ставлення населення.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах