Будує ресторан: у центрі Одеси підприємець зіпсував 200-річну пам'ятку архітектури

Будує ресторан: у центрі Одеси підприємець зіпсував 200-річну пам'ятку архітектури.

Будує ресторан: у центрі Одеси підприємець зіпсував 200-річну пам'ятку архітектури. Фото: facebook.com/avdeev.odessa

Події
12 квiтня 16:22

У центрі Одеси, що на вулиці Катерининській, 4, підприємець зіпсував пам'ятку архітектури, яку збудували 1835 року. Бізнесмен вирішив влаштувати кафе в історичну будівлю. Про це повідомляє керівник міського управління ДАБК Олександр Авдєєв.

Йдеться про прибутковий будинок Бродського.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Підприємець має приміщення в 237,5 квадратних метрів. Однак цього йому не вистачало для кухні, тому він почав прибудовувати як з фасаду, так і двору. Таким чином власник кафе ще й захопив шматок тротуару.

За інформацією міського департаменту земельних ресурсів, ділянка на цю адресу не передавалася у власність або користування. Також у забудовника немає ні містобудівних умов та обмежень, ні погоджень із профільними установами.

ДАБК 5 квітня надіслав до Приморської райадміністрації листа з проханням демонтувати самовільно збудовані елементи. Проте власник продовжує будувати.

Його дії підлягають частині другій статті 298 Кримінального кодексу України: умисне незаконне знищення, руйнування чи пошкодження об'єктів культурної спадщини чи їх частин. ДАБК звернула до Одеської обласної прокуратури з проханням вжити відповідних заходів.

Будує ресторан: у центрі Одеси підприємець зіпсував 200-річну пам'ятку архітектури.Будує ресторан: у центрі Одеси підприємець зіпсував 200-річну пам'ятку архітектури. Фото: facebook.com/avdeev.odessa

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах