На Одещині зафіксували випадок ботулізму: як вберегтися від хвороби

На Одещині зафіксували випадок ботулізму: як вберегтися від хвороби.

На Одещині зафіксували випадок ботулізму: як вберегтися від хвороби. Фото: facebook.com/oolcmoz

Події
18 квiтня 19:20

12 квітня в Одеській області вже вдруге за рік зареєстровали випадок захворювання на ботулізм. Захворів чоловік, який вживав в'яленого ляща, виготовленого в домашніх умовах.

Про у четвер, 18 квітня, це повідомили у пресслужбі Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Біль у животі, слабкість, здуття живота та головний біль з'явилися у хворого наступного дня після вживання риби. Ще через день до цих симптомів приєдналися інші: порушення зору, сухість у роті та порушення ковтання.

Чоловіка госпіталізували в Одеську міську клінічну інфекційну лікарню. Там йому надали необхідне лікування, зокрема ввели ботулінічний антитоксин, який є найдієвішим засобом при лікуванні ботулізму.

"Це вже другий випадок ботулізму в області. Перший, у березні місяці, був пов’язаний з вживанням м’ясної тушонки, виготовленої в домашніх умовах", – зазначають медики.

Як уберегтися від ботулізму

Аби не захворіти, варто уникати споживання продуктів домашнього виробництва: в’яленої, копченої, солоної та консервованої риби, м’ясних та грибних консервів, а також овочевих консервів домашнього виробництва. За найменшої підозри на ботулізм потрібно негайно звертатися до лікаря.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах