Зі штормовим попередженням та дощами: яка погода буде в Одесі цими вихідними

Зі штормовим попередженням та дощами: яка погода буде в Одесі цими вихідними.

Зі штормовим попередженням та дощами: яка погода буде в Одесі цими вихідними. Фото: omr.gov.ua

Події
19 квiтня 18:40

Найближчої суботи та неділі, 20 та 21 квітня, в Одесі очікується мінлива хмарність та помірні дощі. Температура вночі триматиметься в межах від +5 °С до +10 °С, а вдень від +10 °С до +13 °С. На суботу оголосили штормове попередження.

Про це повідомили в Гідрометцентрі Чорного та Азовського морів.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Штормове попередження

Удень 20 квітня пориви північно-східного вітру досягнуть 15–20 метрів за секунду. У зв'язку з погіршенням погодних умов одеська мерія звертається до одеситів та гостей міста із проханням бути пильними, максимально обмежити переміщення та поїздки. Особливо це стосується літніх, дітей та вагітних жінок. Громадян просять не залишати транспортні засоби під деревами та лініями електропередач, обережно пересуватися під деревами, оскільки через сильний поривчастий вітер та дощ можливе падіння гілок і кабелів.

Через шторм у Чорному морі посилюється мінна небезпека. Є висока ймовірність зриву морських мін із якорів. Також вибухівки можуть дрейфувати уздовж узбережжя та прибиватися до берега. Небезпека перебування в пляжній зоні дуже висока, оскільки може статися неконтрольований підрив міни. У разі виявлення морської міни (мін) або предметів, схожих на них, у жодному разі не можна їх чіпати. Необхідно невідкладно повідомляти про небезпечну знахідку за номером "102".

21 квітня

В Одесі та Одеській області буде хмарно із проясненнями. Удень буде помірний, а місцями в області значний, дощ. Північно-східний вітер дутиме зі швидкістю 9–14 метрів за секунду, проте вдень його пориви досягнуть 15–20 метрів за секунду. Температура в місті вночі опуститься до +6–8 °С, а вдень підніметься до +13–15 °С. В області вночі буде +3–8°С. Подекуди на ґрунті заморозки: від 0 °С до -2 °С. Вдень потеплішає до +11–16 °С. На автошляхах області під час дощу видимість складатиме від одного до двох кілометрів.

22 квітня

Хмарно. Уночі пройде помірний, а вдень значний дощ. Швидкість північно-західного вітру становитиме 9–14 метрів за секунду, проте вдень його пориви досягнуть 15–20 метрів за секунду. Уночі стовпчики термометрів опустяться до +5–10 °С, а вдень піднімуться до +10–15 °С.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах