В Одеській області затримали вбивць 20-річного вінницького поліцейського (оновлено)

В Одеській області затримали вбивць 20-річного вінницького поліцейського.

В Одеській області затримали вбивць 20-річного вінницького поліцейського. Фото: facebook.com/ivan.vyhivskyi.npu

Події
21 квiтня 16:15

У неділю, 21 квітня, в Одеській області затримали двох чоловіків, які відкрили стрілянину по поліцейських на Вінниччині вночі 20 квітня.

Про це повідомив голова Національної поліції Іван Вигівський.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Нападниками виявилися двоє військовослужбовців – 52-річний батько та 26-річний син. Обидва фігуранти є уродженцями Вінницької області. Зловмисників затримали за силової підтримки спецпідрозділу Корпуса оперативно-раптової дії (КОРД).

В Одеській області затримали вбивць поліцейського з Вінниччини.В Одеській області затримали вбивць поліцейського з Вінниччини. Фото: facebook.com/ivan.vyhivskyi.npu

Слідчі розпочали кримінальне провадження за фактом вбивства працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків. За вчинене вбивцям загрожує довічне позбавлення волі.

В Одеській області затримали вбивць поліцейського з Вінниччини.В Одеській області затримали вбивць поліцейського з Вінниччини. Фото: facebook.com/ivan.vyhivskyi.npu

У пресслужбі Офісу Генпрокурора уточнили, що злочинців затримали в селі Липецьке Подольського району Одеської області. Раніше на території Вінницької області виявили транспортний засіб, на якому фігуранти переміщувалися, а також боєприпаси з військового майна.

ОНОВЛЕНО О 18:25: У пресслужбі Нацполіції України повідомили, що злочинці переховувалися в покинутій будівлі та мали намір виїхати за кордон. Мотивом нападу на поліцейських вбивці назвали наявність при собі боєприпасів. Слідство встановить, чи є ця інформація достовірною. Також правоохоронці разом зі співробітниками СБУ перевірять фігурантів на причетність до діяльності диверсійно-розвідувальних груп.

Відео: YouTube-канал "Національна поліція України"

Нагадаємо, уночі 20 квітня в Гайсинському районі Вінницької області поліцейські зупинили для перевірки автомобіль темного кольору. У відповідь чоловіки, які знаходилися в автівці відкрили по правоохоронцях вогонь. У результаті стрілянини 20-річний поліцейський Максим Зарецький загинув. Інший правоохоронець зазнав поранень. Голова Нацполіції Іван Вигівський зазначив, що порушники спочатку напали на напарника Максима. Хлопець помер, захищаючи свого колегу. Він встиг зробити декілька пострілів і поранити зловмисників.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах