Зі штормовим попередженням, дощами та потеплінням: яка погода буде в Одесі наступного тижня

Зі штормовим попередженням, дощами та потеплінням: яка погода буде в Одесі наступного тижня.

Зі штормовим попередженням, дощами та потеплінням: яка погода буде в Одесі наступного тижня. Фото: omr.gov.ua

Події
21 квiтня 18:25

В Одесі та Одеській області знову оголосили штормове попередження. За даними Гідрометцентру Чорного та Азовського морів, уранці та вдень 22 квітня очікуються значний дощ, гроза, а пориви південно-східного вітру сягатимуть 15–18 метрів за секунду.

У зв'язку з погіршенням погодних умов одеська мерія звертається до одеситів та гостей міста із проханням бути пильними, максимально обмежити переміщення та поїздки. Особливо це стосується літніх, дітей та вагітних жінок. Громадян просять не залишати транспортні засоби під деревами та лініями електропередач, обережно пересуватися під деревами, оскільки через сильний поривчастий вітер та дощ можливе падіння гілок і кабелів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Через шторм у Чорному морі посилюється мінна небезпека. Є висока ймовірність зриву морських мін із якорів. Також вибухівки можуть дрейфувати уздовж узбережжя та прибиватися до берега. Небезпека перебування в пляжній зоні дуже висока, оскільки може статися неконтрольований підрив міни. У разі виявлення морської міни (мін) або предметів, схожих на них, у жодному разі не можна їх чіпати. Необхідно невідкладно повідомляти про небезпечну знахідку за номером "102".

Як під час негоди працюватимуть школи та дитячі садки Одеси

Школи та дитячі садки працюватимуть, але школярі, що залишаться вдома через погодні умови, зможуть вчитися дистанційно. За словами директорки Департаменту освіти Олени Буйневич, для дітей організують і дистанційне, і очне навчання.

Прогноз погоди на найближчі п'ять днів

На тижні з 22 по 26 квітня в Одесі та Одеській області очікуються переважно хмарна погода та дощі. Температура повітря вдень коливатиметься від +12 °С до +24 °С, а вночі триматиметься в межах +3–13 °С.

22 квітня

В Одесі та Одеській області буде хмарно. Уночі пройде невеликий дощ. Удень очікуються помірні та значні дощі. Уранці та вдень буде гроза. Вітер удень дутиме з південного сходу, а решту доби – з півдня. Швидкість вітру становитиме 9–14 метрів за секунду, однак уранці та вдень його пориви місцями сягатимуть 15–18 метрів за секунду. Температура в місті вночі опуститься до +6–8 °С, а вдень підніметься до +12–14 °С. В області вночі буде +3–8°С, а вдень потеплішає до +11–15 °С. Видимість на автошляхах області під час дощу місцями становитиме від 500 метрів до кілометра.

23 квітня

Хмарно. Без істотних опадів. Уночі вітер дутиме з півночі, а вдень – з південного-сходу. Швидкість вітру складе 9–14 метрів за секунду. Уночі стовпчики термометрів опустяться до +3–8 °С, а вдень піднімуться до +12–17 °С.

24 квітня

Хмарно. Місцями невеликий дощ. Південно-східний вітер дутиме зі швидкістю 9–14 метрів за секунду, але вдень його пориви сягатимуть 15–18 метрів за секунду. Уночі похолодає до +8–13 °С, а вдень потеплішає до +19–24 °С.

25–26 квітня

Місцями помірний дощ. Температура вночі триматиметься в межах +8–13 °С, а вдень від +18 °С до +23 °С.

Нагадаємо, в Одесі внаслідок негоди 21 квітня упало багато дерев та великих гілок. У місті вже понад добу вирує сильний вітер.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах