Парк Марка Твена та сквер Троянди вітрів: які назви топонімів підтримали депутати в Одесі

Парк Марка Твена та сквер Троянди вітрів: які назви топонімів підтримали депутати в Одесі.

Парк Марка Твена та сквер Троянди вітрів: які назви топонімів підтримали депутати в Одесі. Фото ілюстративне: odessa-life.od.ua

Події
25 квiтня 08:09

В Одесі змінили назву для понад сотні вулиць, провулків та інших ключових топонімів. За таке рішення проголосували депутати на сесії Одеської міської ради 24 квітня. Про це повідомив депутат Одеської міськради Петро Обухов.

Так, наприклад, вулиця Катерининська та однойменна площа тепер називаються Європейською. Парк Горького перейменували на парк Марка Твена. Лідерсівський бульвар став бульваром Гетьмана Сагайдачного, у Сквер Пушкіна – сквер Троянди вітрів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Крім того, в Одесі з'явилися вулиці Бахмутська, Ізюмська, Маріупольська, Героїв Зміїного, Контрадмірала Остроградського Кастуся Каліновського, Леся Курбаса, провулки Карпенка-Карого, Сергія Параджанова, Валерія Лобановського та інші.

Документ із остаточним списком перейменованих вулиць незабаром опублікують офіційно.

Нагадаємо, що на сесії при цьому не стали розглядати перейменування наступних топонімів: вулиця Льва Толстого, площа Льва Толстого, вулиця Маріїнська, вулиця Пржевальського, вулиця Спартаківська, провулок Спартаківський, вулиця Ціолковського, вулиця Буніна,
проспект Гагаріна, вулиця Жуковського, вулиця Лесі Українки.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах