Підірвав себе: у парку Перемоги не буде пам'ятника Герою, який зупинив колону танків

Підірвав себе: у парку Перемоги не буде пам'ятника Герою, який зупинив колону танків.

Підірвав себе: у парку Перемоги не буде пам'ятника Герою, який зупинив колону танків. Фото з відкритих джерел

Події
29 квiтня 08:12

В Одесі відмовилися встановити бюст Герою України Віталію Скакуну, який підірвав себе, щоб зупинити колону танків під Генічеськом. Таке рішення ухвалила історико-топонімічна комісія при виконавчому комітеті Одеської міської ради.

За словами ексзаступника Нацполіції України генерала В'ячеслава Аброськіна, пам'ятник мав з'явитися у парку Перемоги на Алеї ВМС України. Погруддя з білого мармуру вже виготовили коштом волонтерів та небайдужих людей.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як розповів один із членів комісії Олександр Бабич, члени комісії ідею встановлення пам'ятника підтримали, проте на проспекті Гагаріна. Він планує створити окрему зону – велику алею героїв. А бюст Віталія Скакуна має стати першим таким на цій алеї.

Зазначимо, що Віталій Скакун був сапером 137 окремого батальйону морської піхоти 35 бригади імені Остроградського. Під час виконання бойового завдання він підірвав міст разом із собою між Генічеськом та Арабатською Стрілкою. Це дозволило українським військовим передислокуватися та організувати оборону. В результаті він затримав просування ворожої танкової колони під Генічеськом.

Віталію Скакуну 26 лютого 2022 року надали звання Героя України.

Підірвав себе: у парку Перемоги не буде пам'ятника Герою, який зупинив колону танків.Підірвав себе: у парку Перемоги не буде пам'ятника Герою, який зупинив колону танків. Фото: facebook.com/В'ячеслава Аброськіна

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах