В Одесі на корупції викрили депутата обласної ради

В Одесі на корупції було викрито депутата обласної ради.

В Одесі на корупції було викрито депутата обласної ради. Фото: t.me/SSU_Odesa

Події
30 квiтня 16:49

Викрили нові корупційні злочини депутата Одеської облради. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Так, це організована група на чолі із депутатом. Зловмисники завдали державі 16,4 млн. грн. збитків на облаштування вуличного освітлення однієї з територіальних громад Одеської області протягом 2018-2020 років. Наразі викрито завдання 10,4 мільйонів гривень збитків, завдання ще шести мільйонів збитків викрито у листопаді 2023 року.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними слідства, депутат Одеської обласної ради VII скликання організував укладання договорів між селищним головою тергромади та підконтрольною йому фірмою в обхід тендерних процедур.

Учасники угоди штучно поділили предмет закупівлі на частини, кожна з яких за вартістю робіт не перевищувала 1,5 мільйона гривень. Це дозволило ділкам укласти договори без використання електронної системи закупівель, завищити вартість продукції більш ніж у 6 разів та внести до актів виконаних робіт недостовірні дані щодо їх обсягів.

На підставі зібраних доказів трьом членам організованої групи повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні депутату Одеської обласної ради, директору підконтрольного афілійованого товариства та колишньому селищному голові однієї з територіальних громад Одещини.

Раніше одного з фігурантів гірше викрили на завданні шкоди під час ремонту та будівництва об'єктів комунальної та соціальної інфраструктури, а також рейдерського захоплення землі в регіоні.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах