Одеському археологічному музею повернули експонати, які хотіли продати

Одеському археологічному музею повернули експонати, які хотіли продати.

Одеському археологічному музею повернули експонати, які хотіли продати. Фото: facebook.com/Ігор Піструл

Події
07 травня 14:15

Експонати, які невідомі намагалися продати через інтернет, повернули до Одеського археологічного музею. Про це повідомив директор Одеського археологічного музею Національної академії наук України Ігор Піструїл.

Так, працівники поліції передали до музею зниклі козацькі колиски XVI – XVIII століть. Їх продавали на сайті для колекціонерів Violity.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Подарунок під свято або повернення зниклих експонатів. У п'ятницю, перед святом, співробітники поліції передали в музей зниклі експонати. Дякуємо всім, хто взяв участь у поверненні трубок до фондосховища ОАМ", – написав він.

Нагадаємо, що 15 квітня на сайті з'явилися артефакти з маркуванням музею та директор звернувся до правоохоронців. Поліцейські заявили, що загалом розуміють, як трубки опинилися на аукціоні. За їхньою інформацією, три роки тому, ще до призначення нинішнього директора музею, ці предмети кимось із співробітників були передані приватній особі на реставрацію. Згодом реставратор помер, а про предмети забули. Наразі вони з'явилися на аукціоні.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах