В Одеській області водій на смерть збив літнього чоловіка: яке покарання йому загрожує

В Одеській області водій на смерть збив літнього чоловіка: яке покарання йому загрожує.

В Одеській області водій на смерть збив літнього чоловіка: яке покарання йому загрожує. Фото: od.npu.gov.ua

Події
08 травня 22:15

У вівторок, 7 травня близько 19:00 в селі Кароліно-Бугаз Білгород-Дністровського району Одеської області сталася смертельна ДТП.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За попередньою інформацією правоохоронців, 34-річний одесит, не маючи водійського посвідчення, сів за кермо легковика Opel, який належить його знайомому. Під час руху керманич не обрав безпечну швидкість і не врахував дорожню обстановку. Унаслідок цього він виїхав на зустрічну смугу й ліве узбіччя та наїхав на місцевого 78-річного чоловіка, який ішов тротуаром у попутному напрямку. Від отриманих травм потерпілий загинув на місці.

Винуватця ДТП затримали поліцейські. У чоловіка відібрали біологічні зразки для перевірки наявності алкоголю в організмі. Результати цієї перевірки показали, що за кермом він був тверезий. Автомобіль вилучили й помістили на арештмайданчик.

В Одеській області водій на смерть збив літнього чоловіка.В Одеській області водій на смерть збив літнього чоловіка. Фото: od.npu.gov.ua

На місці працювали слідчі та поліцейські. Фігуранту повідомили про підозру в порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого (частина друга статті 286 Кримінального кодексу України). За таке порушення йому загрожує до восьми років позбавлення волі. Наразі слідство триває. У рамках провадження призначили низку експертиз. Правоохоронці клопочуть щодо обрання підозрюваному судом запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та встановлюють повні обставини аварії.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах