Кілька років позбавлення волі: в Одесі винесли вирок чоловіку, який двічі ухилився від мобілізації

Кілька років позбавлення волі: в Одесі винесли вирок чоловіку, який двічі ухилився від мобілізації.

Кілька років позбавлення волі: в Одесі винесли вирок чоловіку, який двічі ухилився від мобілізації. Фото ілюстративне: dnepr.info

Події
12 травня 18:05

Одесит, який ухилився від мобілізації, проведе кілька років за ґратами. Про це йдеться у вироку, який Київський районний суд ухвалив у вівторок, 7 травня.

Згідно із документом, військово-лікарська комісія визнала фігуранта придатним до військової служби. Після цього він двічі (у лютому та березні поточного року) отримував повістку, однак до військкомату не з'явився.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

У суді обвинувачений заперечувати свою провину не став. Він заявив, що не приходив до ТЦК, тому що не мав наміру воювати. За словами чоловіка, для нього важливіше фінансово підтримувати свою сестру, яка одна виховує трьох дітей, ніж захищати Україну. До того ж йому важко дихати та ходити, тому що в минулому в нього було ножове поранення легені та вогнепальне поранення кінцівки.

Також одесит додав, що після військово-лікарської комісії його повезли до Черкас та Умані, але там військові частини відмовилися його приймати, бо дізналися про його проблеми зі здоров'ям.

Суд визнав чоловіка винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації (стаття 336 Кримінального кодексу України) та засудив його до трьох років позбавлення волі. Це рішення можна протягом 30 днів з дня проголошення оскаржити, подавши апеляційну скаргу до Одеського апеляційного суду. 

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах