В Одеській області завершили реконструкцію КПП "Рені"

В Одеській області завершили реконструкцію КПП "Рені".

В Одеській області завершили реконструкцію КПП "Рені". Фото: facebook.com/Ministry.for.restoration

Події
16 травня 21:15

В Одеській області завершили реконструкцію пункту пропуску "Рені". Тепер на ньому зможуть спільно працювати українські та молдавські контрольні служби.

Про це в четвер, 16 травня, повідомили у пресслужбі Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України. 

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Під час реконструкції відремонтували три поверхи та фасад адміністративної будівлі, оновили санітарні приміщення на території пункту пропуску, замінили дорожнє покриття, встановили дорожні знаки та інформаційні покажчики.

  • В Одеській області завершили реконструкцію КПП "Рені" фото
  • В Одеській області завершили реконструкцію КПП "Рені" фото 1
  • В Одеській області завершили реконструкцію КПП "Рені" фото 2
  • В Одеській області завершили реконструкцію КПП "Рені" фото 3
  • В Одеській області завершили реконструкцію КПП "Рені" фото 4

В Одеській області завершили реконструкцію КПП "Рені" фото

Фото: facebook.com/Ministry.for.restoration

Наразі Міжнародний автомобільний пункт пропуску "Рені" вже готовий до запуску спільного митного та прикордонного контролю між Україною та Молдовою. Окрім вантажівок, спільний контроль проходитимуть і автобуси: для них на пункті пропуску передбачено окрему смугу з терміналом. Це дозволить зменшити час очікування для пасажирів.

У жовтні 2023 року Мінвідновлення розпочало перемовини із Молдовою та Румунією щодо створення "зеленого коридору" між пунктами пропуску "Рені – Джурджулешти – Галац". Ключовою метою є пришвидшення руху товарів та експорту української аграрної продукції.

За словами заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергія Деркача, запуск повноцінного спільного контролю є першим кроком у рамках реалізації цієї ініціативи. Спільний контроль на українському боці дозволить збільшити пропускну спроможність цієї ділянки кордону.

"Зараз через "Рені" проходить не більше 50 вантажівок на добу. Наша мета – збільшити цю кількість щонайменше вдвічі. Наступним кроком у рамках ініціативи "зелений коридор" має стати запуск скоординованого контролю на румунському пункті разом із молдавськими колегами – це відкриє швидкий шлях та коридор до румунського порту Галац", – наголосив Деркач.

Повноцінний запуск "зеленого коридору" передбачає подальшу розбудову пункту пропуску "Рені", реконструкцію дороги Рені – Галац, її розширення із двох до чотирьох смуг та додаткове технічне оснащення пунктів пропуску.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах