"Помста за "задушених" курей": в Одеській області чоловік на очах у дітей проткнув собаку вилами (оновлено)

"Помста за задушених курей": в Одеській області чоловік на очах у дітей проткнув собаку вилами.

"Помста за задушених курей": в Одеській області чоловік на очах у дітей проткнув собаку вилами. Фото: lena.karnishina

Події
18 травня 14:30

У четвер, 16 травня, близько 15:00, у місті Ізмаїл Одеської області чоловік проколов собаку вилами, тому що подумав, що пес задушив його курей. Свідками цієї жорстокості стали діти саме вони розповіли про інцидент волонтерам.

Про це повідомила волонтерка та адміністратор Facebook-сторінки "Волонтерська група допомоги тваринам міста Ізмаїл" Олена Карнішина.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Волонтерка розповіла, що діти з багатоповерхівки вийшли прогулятися, слідом за ними йшли дві безпритульні собаки. Коли дітлахи проходили повз одного із приватних будинків на вулиці Нижньосадова, пси перестрибнули через провислу сітку та потрапили на подвір'я будинку. Одна із собак, схожа на лайку, почала душити курей. Після того, як із будинку вийшов господар, вона перестрибнула через сітку та втекла. Іншому собаці на прізвисько Сірий це не вдалося – і чоловік двічі проткнув йому вилами грудну клітку.

"Саме цей собака був ні в чому не винний, він просто завжди ходив хвостом за іншою собакою на прізвисько Люба. Нещасний пес вийшов із подвір'я, заливаючи все кров'ю", – зазначила Карнішина.

Попри те, що діти були в шоку, вони не втекли, а повідомили про те, що сталося волонтерці. Пса терміново відвезли на рентген до зоологічної клініки.

Від удару вилами в нього були в декількох місцях пробиті легені. Сірому зробили операцію, намагалися викачати повітря з легень, однак, на жаль, усі зусилля виявилися марними: увечері пес помер. Провівши розтин, лікар, який намагався врятувати собаці життя, зазначив, що шансів не було: у Сірого, крім легень, було двічі пробито серце.

Чоловік, який позбавив пса життя, у вчиненому без жодних докорів совісті. Він заявив, що не бачить у тому, що сталося нічого страшного, адже в нього задушено чотири курки. 

"Я все розумію, але вважаю, що нормальна людина ніколи такого не скоїть. Він не прогнав, не вдарив собаку, а двічі проткнув його вилами на очах у дітей... Він і його дружина декілька разів повідомили, що нещодавно були в Німеччині і там немає на вулицях безпритульних собак, тільки от у Німеччині цей товариш точно сів би за ґрати", – написала волонтерка.

Також зоозахисниця повідомила, що подала заяву за фактом цього вбивства до поліції. Правоохоронці відзначили, що це кримінальна відповідальність, а тому цим має займатися слідчо-оперативна група. У власника будинку поліцейські взяли письмове пояснення та передали документи до Ізмаїльського районного відділу поліції для подальшого з'ясування обставин. Після визначення складу злочину матеріали внесуть до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

ОНОВЛЕНО: У пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області повідомили, що за фактом смертельного травмування собаки жителем Ізмаїльського району поліцейські розпочали кримінальне провадження

Попередньо встановлено, що безпритульний пес через отвір у паркані проник до домоволодіння 64-річного фігуранта і кинувся до свійської птиці. Пенсіонер схопив вила, що попались під руку, та кілька разів штрикнув ними тварину, після чого вона одразу втекла.

Свідками цієї події випадково стали троє школярів, які проходили повз подвір’я чоловіка. Вони розповіли все його сусідці і разом з нею надавали собаці допомогу, але невдовзі на їхніх очах пес помер.

Поліцейські внесли відомості про цю подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом жорстокого поводження з тваринами (стаття 299 Кримінального кодексу України). Цей злочин тягне за собою покарання від обмеження до позбавлення волі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах