Затримали агента ФСБ, який наводив ракети на позиції ППО в Одесі

Затримали агента ФСБ, який наводив ракети на позиції ППО в Одесі.

Затримали агента ФСБ, який наводив ракети на позиції ППО в Одесі. Фото: t.me/SSU_Odesa

Події
20 травня 13:11

СБУ затримала в Одесі російського агента ФСБ, який шпигував за позиціями ППО поблизу Чорного моря. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Найбільше ворога цікавили геолокації зенітно-ракетних комплексів та радіолокаційних станцій, що захищають морську акваторію та узбережжя південного регіону. У зоні особливої уваги також були об'єкти телекомунікації Одеської області.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Щоб виявити координати бойових позицій сил оборони та об'єктів стратегічної інфраструктури, російська спецслужба задіяла свого агента з обласного центру. Зловмисник діяв під прикриттям керівника місцевої компанії, яка працевлаштовує моряків на рибальські та торговельні судна.

За вказівками агресора, агент цілеспрямовано об'їжджав територію регіону і приховано фіксував місця можливої дислокації сил оборони. Про отримані відомості він у вигляді текстових повідомлень і міток на картах Google відразу "звітував" до ФСБ.

У разі отримання підтверджених координат підрозділів ЗСУ, окупанти планували спрямовувати по них прицільні ракетно-дронові удари.

Про такі плани агресора стало відомо співробітникам СБУ, які своєчасно викрили російського агента і задокументували кожен крок його розвідувальної активності. Фігуранту вдалося затримати "на місці злочину", коли він проводив дорозвідку поблизу потенційної мети.

Також СБУ вжила комплексних заходів для забезпечення безпеки українських військ.

Під час обшуків у фігуранта виявлено фейкові посвідчення представника "редакції газети" та місцевого "водоканалу". Також встановлено, що для конспірації злочинної діяльності агент регулярно змінював гаджети та сім-карти.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманого про підозру у держзраді.

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Затримали агента ФСБ, який наводив ракети щодо позицій ППО в Одесі.Затримали агента ФСБ, який наводив ракети щодо позицій ППО в Одесі. Фото: t.me/SSU_Odesa

Затримали агента ФСБ, який наводив ракети щодо позицій ППО в Одесі.Затримали агента ФСБ, який наводив ракети щодо позицій ППО в Одесі. Фото: t.me/SSU_Odesa

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах