Одеситка обманювала магазини в інстаграмі: відправляла їм фейкові скріншоти про оплату

Одесита обманювала магазини в інстаграмі: відправляла їм фейкові скріншоти про оплату.

Одесита обманювала магазини в інстаграмі: відправляла їм фейкові скріншоти про оплату. Фото: gettyimages.com

Події
22 травня 10:20

38-річна одеситка обманом отримувала товар з інтернет-магазинів без розрахунку та обдурила шістьох продавців майже на 70 тисяч гривень. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

У поліцію звернулася одна з постраждалих і продавців повідомила, що отримала замовлення від жінки на нічник і портативний зарядний пристрій, що продається. Клієнтка наполягла на повній передоплаті та надіслала фото квитанції нібито успішного переказу грошей на банківський рахунок продавцю. Остання, не перевіривши, що гроші справді надійшли на її рахунок, відправила поштою товар замовниці.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Правоохоронці встановили, що жінку обдурила мешканка Одеси та направили зібрані матеріали тамтешнім колегам.

У ході подальшого досудового розслідування одеські поліцейські встановили, що зловмисниця під вигаданими іменами створила кілька акаунтів в одній із популярних соціальних мереж, підшукувала там інтернет-магазини та робила замовлення на продукти харчування, техніку, посуд, алкоголь та інше, наполягаючи на повній оплаті товару.

Як підтвердження своїх намірів з приводу купівлі та створення враження реального покупця, зловмисниця відправляла продавцям зображення фейкових квитанцій про нібито успішний переказ ним грошей, який насправді не справляла.

Деякі довірливі продавці, не перевіряючи надходження коштів, посилали поштою клієнтці замовлений товар і залишалися ні з чим. Зловмисниця з поштових відділень без жодних проблем отримувала "куплений" за повною передоплатою товар.

Свою провину правопорушниця визнала та висловила наміри відшкодувати потерпілим завдану шкоду. За місцем проживання одеситки провели обшук, під час якого вилучили низку товарів, які вона незаконно придбала, а також банківські картки та мобільні телефони з інформацією, що підтверджує протиправність її дій.

Фігурантці повідомили про підозру в заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайства, зокрема, вчиненого повторно. Жінці загрожує штраф від 51 тисячі до 72 тисяч гривень або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Слідство продовжується.

Одесита обманювала магазини в інстаграмі: відправляла їм фейкові скріншоти про оплату.Одесита обманювала магазини в інстаграмі: відправляла їм фейкові скріншоти про оплату. Фото: od.npu.gov.ua

Одеситка обманювала магазини в інстаграмі: відправляла їм фейкові скріншоти про оплату.Одеситка обманювала магазини в інстаграмі: відправляла їм фейкові скріншоти про оплату. Фото: od.npu.gov.ua

Одеситка обманювала магазини в інстаграмі: відправляла їм фейкові скріншоти про оплату.Одеситка обманювала магазини в інстаграмі: відправляла їм фейкові скріншоти про оплату. Фото: od.npu.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах