Одеська область потрапила до п'ятірки найнебезпечніших регіонів через ДТП

Одеська область потрапила до п'ятірки найнебезпечніших регіонів через ДТП.

Одеська область потрапила до п'ятірки найнебезпечніших регіонів через ДТП. Фото: advokat-zhuk.com.ua

Події
24 травня 13:17

Одеська область потрапила до ТОП-5 найнебезпечніших регіонів в Україні за ДТП. Про це свідчать дані сервісу Опендатабот.

З початку 2024 року в Україні вже понад вісім тисяч постраждалих та 813 загиблих у ДТП. Загалом зафіксували майже 6,5 тисячі, що на 6% більше, ніж за аналогічний період 2023 року.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Очолила рейтинг другий рік Дніпропетровська область, де сталося 637 таких випадків, а це 10% від загальної кількості по країні. Кількість ДТП тут зросла на 14,5%, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Львівська область посідає друге місце з 586 ДТП із постраждалими (9%), далі йде Київ із 534 випадків (8%), потім Київська область із 490 аваріями (7,5%) та Одеська область із 465 аваріями (7%).

Найбільше людей (70%) загинули через перевищення швидкості (430 осіб) та порушення правил маневрування (136 осіб).

Зазначимо, що при цьому кількість ДТП із постраждалими за участю дітей зросла втричі порівняно з 2021 роком. Найбільше таких випадків трапилося на Львівщині (21), Рівненщині (14), Івано-Франківщині (13) та Волині (12). На Одещині лише чотири такі випадки, це четвертий показник у країні. А ось у Тернопільській області не сталося жодної подібної аварії.

Одеська область потрапила до п'ятірки найнебезпечніших регіонів через ДТП.Одеська область потрапила до п'ятірки найнебезпечніших регіонів через ДТП. Фото: opendatabot.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах