Нічна атака "Шахедів": над Одеською областю знищили ворожий БпЛА

Нічна атака "Шахедів": над Одеською областю знищили ворожий БпЛА.

Нічна атака "Шахедів": над Одеською областю знищили ворожий БпЛА. Фото ілюстративне: armyinform.com.ua

Події
26 травня 10:15

Уночі в неділю, 26 травня, противоповітряній обороні півдня України вдалося знищити п'ять ворожих безпілотників, зокрема один – в Одеській області.

Про це повідомили у пресслужбі Повітряного командування "Південь".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

У пресслужбі Сил оборони півдня України уточнили, що в південних регіонах вдалося ліквідувати 19 безпілотників. Найбільше дронів збили у Дніпропетровській області – дев'ять, п'ять збили в Запоріжжі, три – в Миколаївській області та по одному в Одеській і Кіровоградській областях.

Повітряну тривогу в Одеській області оголосили о 23:40 25 травня. О 00:13 у пресслужбі Повітряних Сил ЗС України повідомили, що група безпілотників у Білгород-Дністровському районі Одеської області тримає курс на Одесу, а інша в Татарбунарському районі Одеської області летить північно-західним курсом. Близько 00:50 в області було чутно вибухи. У пресслужбі Сил оборони півдня України зазначили, що йде бойова робота. Потім до "Шахедів" додалася ще й загроза ракетних ударів через зліт стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з аеродрому "Оленья" та МіГ-31К з аеродрому "Саваслейка", тому відбій дали лише о 05:22 26 травня.

Загалом уночі 26 травня російські окупанти атакували Україну 14 ракетами повітряного базування (двома аеробалістичними типу "Кинджал" та 12 крилатими Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації) та 31 ударним БпЛА типу Shahed-131/136.

У результаті бойової роботи українським військовим вдалося збити всі 12 аеробалістичних ракет та 31 безпілотник. Ворожі цілі знищили в межах Миколаївської, Одеської, Дніпропетровської, Полтавської, Запорізької, Хмельницької, Кіровоградської, Вінницької та Чернігівської областей.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах