Колишні "антимайданівці" готували атаки на залізничну інфраструктуру Одеської області

Колишні "антимайданівці" готували атаки на залізничну інфраструктуру Одеської області - фото

Колишні "антимайданівці" готували атаки на залізничну інфраструктуру Одеської області - фото

Події
27 травня 15:33

СБУ затримала колишніх "антимайданівців", які працювали на ФСБ та готували атаки на залізничну інфраструктуру Одеської області. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Серед іншого фігуранти зливали ворогові координати об'єктів залізничної інфраструктури, удари по яких мали частково зупинити рух поїздів у регіоні.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними слідства, "керівником" агентурної групи був одесит, інструктор з рукопашного та ножового бою, один з активістів одеського "Антимайдану". Чоловік особисто перебував на зв'язку із представниками російської спецслужби. До протиправної діяльності він залучив свого близького родича.

За завданням ФСБ фігуранти мали фотографувати та відправляти координати об'єктів залізничної інфраструктури Одеської області. Окупанти планували використовувати цю інформацію для знищення даних локацій, що мало унеможливити рух частиною шляхів. Крім того, ФСБ залучила цих фігурантів до інформаційно-вибухової діяльності проти нашої держави.

"Глава" агентурної групи особисто адміністрував групу шанувальників так званої "Новоросії" в одній із соцмереж. Там він організував збирання коштів для бойовиків терористичних організацій "Л/ДНР".

Також фігурант створював та розповсюджував у мережі матеріали, що закликають до захоплення влади та зміни кордонів території України. Серед іншого він робив це через ресурс novorus.info – так зване "центральне інформагентство Новоросії".

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили голові мережі про підозру за двома статтями Кримінального Кодексу України: частиною статті 110 та частиною першою статті 258-3. Його родичу підозру оголосили за частиною другою статті 114-2 Кримінального кодексу України.

Колишні Колишні

Колишні Колишні

Колишні Колишні

Колишні Колишні

Колишні Колишні

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах