На Одещині ТЦК затримали редактора "Економічної правди"": він поїхав служити до ЗСУ

На Одещині ТЦК затримали редактора "Економічної правди": він поїхав служити до ЗСУ.

На Одещині ТЦК затримали редактора "Економічної правди": він поїхав служити до ЗСУ. Фото: detector.media

Події
28 травня 08:36

Редактора "Економічної правди" Дмитра Денкова, якого на добу затримали ТЦК на Одещині, поїхав служити до ЗСУ. Про це повідомив сам редактор.

27 травня перед 17:00 в "Українській правді" заявили, що співробітники ТЦК вже близько доби утримують головного редактора "Економічної правди" без зв'язку. За їхньою версією, працівники Білгород-Дністровського військкомату відібрали у нього телефон і добу тримали у центрі мобілізації. Головна редактор видання Севгіль Мусаєва повідомила, що у Дмитра забрали телефон та всі засоби зв'язку. Вона додала, що встановити місцезнаходження Денкова вдалося лише після того, як батьки подали заяву до поліції на розшук. Після Дмитро вийшов на зв'язок і повідомив, що не має претензій до ТЦК і з радістю йде служити в підрозділ, що давно вибрався.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Друзі, дякую за підтримку. Я ніколи ще подібного не відчував. Зі мною все добре, ми порозумілися з Білгород-Дністровським ТЦК і я скоро приєднаюся до підрозділу, до якого хотів ще до цього інциденту. Незабаром розповім. Це найкращий для мене варіант", – написав він.

Як виявилося, Денков їхав до Одеської області, щоб відвідати своїх батьків. Прикордонники затримали його на транзитній ділянці. Щоб потрапити до села, звідки родом Дмитро, треба проїхати через частину дороги, що пролягає у прикордонній молдавській зоні, іншого шляху немає. А прикордонники передали редактора ТЦК.

В Одеському ТЦК прокоментували інцидент. Там повідомили, що довгий час Дєнков не оновлював облікові дані, на підставі чого його оголосили у розшук у встановленому порядку. Напередодні його затримали представники Державної прикордонної служби України на Одещині. Зазначені громадянином підстави переміщення транзитною ділянкою з режимними обмеженнями не були підтверджені документально, а також підстави для невчасного оновлення облікових даних.

Позиція "Української правди"

Севгіль Мусаєва написала, що Дмитро вже обговорював можливість служити, він готувався останні кілька тижнів. Він мав мобілізуватися після проведення банківського форуму наприкінці червня.

Севгіль стверджує, що «як і багато українців, Дмитро оновив свої дані в Резерв+ у перший же день після запуску програми.

Про подальші події Севгіль пише, що у Дмитра забрали телефон та ноутбук.

"Дмитро не виходив на зв'язок з вечора неділі. І це, звичайно, стало великим стресом для всіх – батьків, які чекали на сина, дружину та колег. Просто уявіть, що ваш редактор не виходить на зв'язок кілька годин без повідомлення. Що б ви думали і як би діяли в такій ситуації? З огляду на історію нашого видання ми дуже чутливо ставимося до таких ситуацій. заяву на розшук у поліцію", – розповіла вона.

Севгіль вважає, що так не має відбуватися.

"Ми вирішили вийти в публічну площину і розповісти про це своїй аудиторії, бо це правопорушення – позбавляти людину можливості зв'язатися з рідними та попередити їх. Ми робили це, як і раніше, в таких випадках. Моя особиста думка – це абсолютна ганебна практика, яка має Припинитися негайно і ще більше лякає людей і руйнує довіру та пошану до ТЦК та держави в цілому.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах