В Одесі викрили злочинців на чолі з депутатом міськради: попалися на мільйонних угодах з нерухомістю

В Одесі викрили злочинців на чолі з депутатом міськради: попалися на мільйонних угодах з нерухомістю.

В Одесі викрили злочинців на чолі з депутатом міськради: попалися на мільйонних угодах з нерухомістю. Фото: t.me/SSU_Odesa

Події
28 травня 15:19

В Одесі викрили організовану групу на чолі з депутатом міськради, які завдали шкоди територіальній громаді на понад 10 мільйонів гривень. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Так, депутат, будучи членом постійної комісії Одеської міськради з комунальної власності, розробив схему незаконного збагачення через реєстрацію права власності на об'єкти нерухомості, що були власністю територіального товариства. У свій план чиновник залучив знайомого адвоката та виконавців із кола довірених осіб.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Спільники підшукували приміщення у будинках – пам'ятниках архітектури у центрі Одеси, орендували їх через підконтрольні громадські організації та підприємства, а потім викуповували на неконкурентній основі. Після чого за допомогою державних реєстраторів збільшували площу вже викуплених приміщень на підставі підроблених документів технічної інвентаризації та реєстрували право власності на підставних осіб. Частина незаконно отриманих у власність нежитлових приміщень була переобладнана в житлові квартири та реалізована сумлінним покупцем. Лише від продажу одного об'єкту ділки отримали понад десять мільйонів гривень прибутку.

Таким чином, учасники організованої групи оволоділи трьома об'єктами нерухомості у центрі Одеси.

Наразі депутату та трьом учасникам організованої групи повідомили про підозру за фактами фальсифікації документів та їх використання, шахрайського заволодіння комунальним майном та легалізації. Їм обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Щодо депутата-організатора вирішується питання про оголошення у міжнародний розшук та надання судом дозволу на затримання з метою його приводу для участі у розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

В Одесі викрили злочинців на чолі з депутатом міськради: потрапили на мільйонні угоди з нерухомістю.В Одесі викрили злочинців на чолі з депутатом міськради: потрапили на мільйонні угоди з нерухомістю. Фото: t.me/SSU_Odesa

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах