Диверсант ФСБ підпалив електропідстанції в Одеській області

Диверсант ФСБ підпалив електропідстанції на Одещині.

Диверсант ФСБ підпалив електропідстанції на Одещині. Фото: t.me/SSU_Odesa

Події
29 травня 13:11

СБУ затримала ворожого диверсанта ФСБ, який підпалював стратегічні електропідстанції на Одещині. Ним виявився громадянин сусідньої європейської країни, який проживав в Україні. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Так, у середині квітня цього року він вилив п'ять каністр із бензином на технологічне обладнання двох місцевих електропідстанцій, чим спровокував пожежі. Тоді спалахнули силові трансформатори, які забезпечують електроживлення восьми населених пунктів регіону.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Таким чином, ворог намагався знеструмити сотні житлових будинків, лікарень, теплогенеруючих підприємств, гідроспоруд та об'єктів газопостачання.

За даними слідства, організатором диверсії є карний злочинець із сусідньої країни Східної Європи. У злочинному світі він має статус "дивлячого" у двох прикордонних містах поблизу України.

Його завербувало ФСБ і навесні цього року він одержав завдання щодо здійснення серії підпалів на Одещині. Для цього він залучив свого спільника, який мав посвідку на проживання в Україні.

За наявними даними, після скоєння злочину виконавець сподівався приховано виїхати за кордон. Втім, СБУ встановила його місцезнаходження та затримала на місцевій автотрасі.

Фігуранту повідомили про підозру в частині другій статті 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також планується повідомити про заочну підозру організатору диверсії та оголосити його у міжнародний розшук.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах