Навчальний рік, що минає, в Одесі назвали найважчим в історії

Навчальний рік, що минає, в Одесі назвали найважчим в історії.

Навчальний рік, що минає, в Одесі назвали найважчим в історії. Фото: gattyimages.com

Події
29 травня 14:34

В Одесі підбили підсумки навчального року, назвавши його найважчим в історії України. Попри це майже сто тисяч одеських школярів закінчують навчальний рік. Про це повідомила директор міського департаменту освіти Олена Буйневич.

За даними департаменту освіти, зараз в закладах загальної та середньої освіти навчається 96,5 тисячі учнів, з яких більше 60 тисяч – в очній або змішаній формі. Це стало можливим завдяки тому, що 118 муніципальних шкіл із 121 обладнані власним укриттям або користуються притулком у пішій доступності.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Близько 17,5 тисячі наших школярів перебувають за кордоном і 90% продовжує здобувати українську освіту. Школярам доводиться навчатися одразу у двох школах: в Україні та в країні проживання. Система шкіл з українською компонентою допомогла знизити це навантаження з 30 до 6-8 годин. Йдеться про предмети, яких немає в іноземних програмах: українська мова та література, історія України, географія.

У навчальному році, що минає, школу закінчили 5,5 тисяч юних одеситів і дітей з інших регіонів, які переїхали в наше місто через війну. З них 404 школярі закінчили навчання із золотою медаллю, ще 117 – зі срібною, 40 юних обдарувань перемогли у змаганнях всеукраїнського рівня та отримають грошові нагороди з міського бюджету.

Серед основних проблем Олена Буйневич назвала нестачу вчителів. Нині у школах понад 700 вакансій.

Нагадаємо, що останні дзвінки цього року продзвенять 30 і 31 травня, а в новому навчальному році школи відчинять свої двері 1 вересня.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах