В Одесі 23-річний хлопець оформив кредит на свою колишню дівчину без її відома

В Одесі 23-річний парубок оформив кредит на свою колишню дівчину без її відома.

В Одесі 23-річний парубок оформив кредит на свою колишню дівчину без її відома. Фото: freepik.com

Події
29 травня 15:10

В Одесі 23-річний хлопець таємно оформив кредит на ім'я своєї колишньої дівчини та привласнив собі гроші. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Так, 22-річна мешканка Одеси повідомила поліцію, що її обдурив колишній співмешканець. Поліцейські встановили, що, перебуваючи в гостях у спільного знайомого, хлопець узяв телефон колишньої, поки та відпочивала, і через мобільний банківський додаток оформив від її імені кредит на 20 тисяч гривень. Дівчина колись довірила хлопцеві свої паролі, а після розриву стосунків не змінила їх, тому увійти в мобільний додаток для зловмисника не важко.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Коли гроші надійшли на рахунок, зловмисник пішов зі смартфоном дівчини магазинами і, розраховуючись за допомогою системи безконтактних платежів, витратив близько трьох тисяч гривень на покупки. А повернувшись, запевнив потерпілу, що кредит і залишок на рахунку його, і умовив її перевести йому гроші, що залишилися, які надалі зняв і витратив на власні потреби.

Коли дівчина повернулася до поліції, зловмисник уже перебував у слідчому ізоляторі Київської області, куди його помістили за підозрою у скоєнні наркозлочину. Одеські слідчі висунули йому додаткові звинувачення – за частиною першою статті 361 Кримінального кодексу України – у несанкціонованому втручанні у роботу інформаційно-комунікаційних систем; частини четвертої статті 185 КК – у таємному викраденні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану; частина друга статті 190 КК – шахрайство. За ці злочини молодій людині загрожує до восьми років позбавлення волі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах