В Одесі арештували майно дружини екснардепа Маркова: жінку підозрюють у держзраді

В Одесі арештували майно дружини екснардепа Маркова: жінку підозрюють у держзраді.

В Одесі арештували майно дружини екснардепа Маркова: жінку підозрюють у держзраді. Фото: od.gp.gov.ua

Події
05 червня 08:59

Дружину одеського екснардепа Ігоря Маркова Інесу Маркову підозрюють у державній зраді. Про це у вівторок, 4 червня, повідомили у пресслужбі СБУ.

Фігурантка разом зі своїм чоловіком виїхала до Москви ще у 2014 році та переховується там від правосуддя й зараз. До того ж Маркова сприяє війні РФ проти нашої держави, бо є співвласницею російської ІТ-компанії, яка розробляє програмне забезпечення для бойової авіації РФ.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За даними слідства, ще до повномасштабного вторгнення Маркова заснувала в Росії "Інженерний центр інформаційно-аналітичних систем". Одним із його співзасновників також є підсанкційний російський співак Григорій Лепс, який виступає на підтримку війни проти України.

У пресслужбі Одеської обласної прокуратури зазначили, що у 2023 році ТОВ Маркової створило програмне забезпечення для військових вертольотів серії Мі-26, Мі-35М, Мі-28Н "Нічний мисливець", КА-52 "Алігатор", які РФ використовує для атак по Україні.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення РФ компанія фігурантки поставила до окупаційних угруповань Росії програмні продукти на суму понад сто мільйонів рублів, тобто один мільйон доларів.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Інесі Марковій про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (частина друга статті 111 Кримінального кодексу України).

Крім того, за матеріалами СБУ, суд наклав арешт на її комерційну нерухомість, приватний будинок та земельну ділянку в Одесі. Вартість цього нерухомого майна перевищує 250 мільйонів доларів.

Наразі вирішують питання щодо обрання для порушниці запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та оголошення її в розшук.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах