Отримай відповідь: коли в Одеській області відкриють перші пляжі

Отримай відповідь: коли в Одеській області відкриють перші пляжі.

Отримай відповідь: коли в Одеській області відкриють перші пляжі. Фото ілюстративне: gettyimages.com

Події
06 червня 20:50

В Одеській області триває перевірка пляжних територій на безпечність. Перші пляжі планують відкрити вже в суботу, 8 червня.

Про це на брифінгу в четвер, 6 червня, повідомив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Очільник ОВА зазначив, що людей, які хочуть відпочивати та оздоровлюватися, не стримати, адже наші Чорне море та пляжі не замінить жодний комплекс вітамінів. Саме тому до відкриття готують більше пляжів, ніж минулого року.

Також із пропозицією щодо відкриття пляжів до ОВА звернулися адміністрація села Фонтанка та Ізмаїльська РВА. Людям можуть дозволити відпочивати в лагуні в селі Приморське. До того ж мають намір відкрити туристичний маршрут каналами у місті Вилкове.

"Там є дві застороги: перша – це, звичайно, військова, друга – там поруч кордон із Румунією. І сьогодні з прикордонниками вже отримали навіть дозвіл щодо проходження на човнах по каналах", – зазначив Кіпер.

За словами очільника ОВА, зараз комісії вирішують, наскільки ефективним є встановлення в морі сіток для вибухонебезпечних предметів. Власники пляжів пропонують, щоб за наближенням мін до берега стежила людина.

"Ті міни, які плавали на поверхні біля Ізмаїла, великі, військові їх одразу засікають. Щодо малих, то в тому році вони припливли з Херсону та Дніпра. Вони десь 10–15 сантиметрів під водою. Тому ми ставили сітки. Зараз їх немає, вивчаємо питання щодо їхньої ефективності. Було багато критики, що сітку вода рве, я розумію, і на зустрічі з бізнесом один із власників пляжу сказав, що майже щотижня їх міняв і воно не дає ефекту. Ти сподіваєшся, що вона є, а її знизу вже вода порвала", — розповів Кіпер.

Нагадаємо, цього літа в Одеській області планують відкрити 20 пляжів. Найбільше пляжних локацій будуть доступні для відпочинку в Одеському районі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах