Кабмін узгодив вилучення Одеського НПЗ на користь держави

Кабмін узгодив вилучення Одеського НПЗ на користь держави.

Кабмін узгодив вилучення Одеського НПЗ на користь держави. Фото: se.ua

Події
09 червня 10:00

Кабінет міністрів України підтримав пропозицію Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) щодо вилучення Одеського нафтопереробного заводу в інтересах держави. Відповідне рішення Уряд ухвалив в п'ятницю, 7 червня.

Про це повідомили у пресслужбі АРМА.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За словами словами заступника голови нацагенства Павла Великоречаніна, це рішення дозволяє примусово вилучити об’єкт права власності РФ та його резидентів. Це стосується корпоративних прав у розмірі 99,5766 % акцій заводу і його боргових зобов’язань перед резидентами РФ, а також 100 % статутного фонду ТОВ "Енергія і газ Україна".

Раніше за дорученням Президента України Уряд та АРМА розробили дорожню карту щодо подальшого розвитку та використання потужностей арештованого ПАТ "Одеський нафтопереробний завод", який до накладення на нього арешту належав проросійському бізнесмену.

Зазначимо, до 2013 року підприємством володіла російська компанія "Лукойл". Потім НПЗ продали людині з оточення експрезидента Віктора Януковича – бізнесмену Сергію Курченку. У лютому 2014 підприємець утік з України. Після цього майно заводу заарештували.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах