В Одеській області іноземці намагалися переправити 19-річного українця за кордон: як їх покарають

В Одеській області іноземці намагалися переправити 19-річного українця за кордон: як їх покарають.

В Одеській області іноземці намагалися переправити 19-річного українця за кордон: як їх покарають. Фото: facebook.com/SouthernBorderUkraine

Події
10 червня 12:00

В Одеській області викрили двох громадян Молдови, які намагалися переправити до своєї країни 19-річного українця.

Про це повідомили у пресслужбі Південного регіонального управління Держприкордонної служби України.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Дізнавшися про те, що невідомі рухаються в бік державного кордону, прикордонники підняли в небо безпілотник. Почувши звук дрона, провідник і його "клієнт" сховалися під кущем, але їх все одно виявили та затримали.

Охоронці кордону з'ясували, що за трансфер сина до Молдови мати українця мала переказати ділку із сусідньої країни півтори тисячі доларів. Організатор незаконної "подорожі" приїхав зі своїм товаришем – водієм, який мав підвезти його в Україну та у зворотному напрямку, а також довезти до кордону "клієнта".

Відео: facebook.com/SouthernBorderUkraine

На чоловіків склали протоколи про порушення за спробу незаконного перетинання державного кордону України (частина друга статті 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Фігурантам загрожує штраф 500–800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на 10–15 діб із конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

Також до Національної поліції направили повідомлення про факт незаконного переправлення осіб через державний кордон України (стаття 332 Кримінального кодексу України). За такий злочин порушники можуть отримати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах