Загроза для зернової безпеки світу: генпрокурор прокоментував обстріли портів Одеської області

Наслідки обстрілу Одеської області.

Наслідки обстрілу Одеської області. Фото: Поліція Одещини

Події
11 червня 14:30

В Одесі та Одеській області зафіксували 21 масований обстріл портової та аграрної інфраструктури,. Унаслідок цих атак шестеро людей загинули, а ще 30 – зазнали поранень.

Про це в понеділок, 10 червня, в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив генпрокурор Андрій Костін.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За словами генпрокурора, під російськими ударами опинялися не лише такі великі порти як Одеса, Чорноморськ і Південний, а й усі порти чорноморсько-дунайського басейну: Рені, Ізмаїл, Усть-Дунайськ, Білгород-Дністровський. Такі удари поставили під загрозу стабільність постачання зернових продукції з України.

Відео: t.me/pgo_gov_ua

Андрій Костін зазначив, що за фактами обстрілів зернової інфраструктури прокуратури розпочала 248 кримінальних проваджень за 432 епізодами.

Разом із керівницею Міжнародного кримінального суду Брендою Голліс генпрокурор оглянув місця російських обстрілів в Одесі, зокрема об'єкти портової інфраструктури.

"Дуже важливо, що команда Міжнародного кримінального суду, яка постійно знаходиться в Україні, виїжджає саме на місця, де вчиняються воєнні злочини... Ми маємо спільне розуміння, що атаки на зернову інфраструктуру відбулися абсолютно на всі порти Чорноморського регіону. Це говорить про системність нападу Росії на зернову безпеку світу", – наголосив Костін.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах