У Верховні Раді зареєстрували законопроєкт про "економічне бронювання"

У Верховні Раді зареєстрували законопроєкт про "економічне бронювання".

У Верховні Раді зареєстрували законопроєкт про "економічне бронювання". Фото: businessua.com

Події
12 червня 12:52

У Верховні Раді зареєстрували законопроєкт №11331 "Про промислову політику та прогнозованість реального сектору економіки". У ньому заклали і концепцію "економічного бронювання".

Як повідомив нардеп, голова комітету Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха, який є одним із авторів законопроєкту, концепція має працювати наступним чином:

  • Кожен субʼєкт господарювання, який сплачує підвищений військовий збір у 20 000 грн на місяць за працівника, матиме можливість його забронювати.
  • Сплачує підвищений збір не працівник, а сам бізнес. Він сам визначає, хто для нього найбільш критичний і підтверджує це відповідними податками.
  • Бронювання поширюється на кожен субʼєкт господарювання, що нівелює проблему, наприклад, з неможливістю броні для представництв міжнародних компаній чи ФОПів. Останні можуть забронюватися, якщо підтвердять реальне ведення діяльності протягом останнього року.
  • Відсоткову межу заброньованих та процедуру визначатиме Кабмін. Механіка сплати підвищеного військового збору окреслена у повʼязаному законопроєкті № 11332 "щодо особливостей сплати воєнного збору за бронювання військовозобов’язаних".

За словами Наталухи, ці законопроєкти – це результати піврічної роботи величезної команди людей, яка невпинно 24/7 проводили консультації, моделювали різні сценарії та вели діалог, як з урядовцями, так і з бізнесом. Скоро нардепи подадуть два альтернативних законопроєкти, які будуть включати:

  • модель із бронюванням за рівнем зарплати у понад 35 тисяч гривень, 
  • також змішану модель — 35 тисяч гривень зарплати для найманого працівника, 20 тисяч гривень військового збору для ФОП.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах