В Одесі затримали чоловіків, які влаштували стрілянину в центрі міста: двоє з них – росіяни

В Одесі затримали чоловіків, які влаштували стрілянину в центрі міста.

В Одесі затримали чоловіків, які влаштували стрілянину в центрі міста. Фото: od.npu.gov.ua

Події
13 червня 17:45

В Одесі затримали трьох порушників, які в середу, 12 червня, влаштували стрілянину на Французькому бульварі.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Про інцидент правоохоронцям розповіла місцева мешканка. Жінка зазначила, що бачила з вікна своєї квартири компанію молодиків, які кричали та билися, а згодом почула звук пострілу.

На місці події поліцейські затримали двох порушників. Одному з них 32 роки, іншому 43. Обидва є громадянами РФ. Третій фігурант, 29-річний одесит, утік на авто. Задля його розшуку в місті ввели поліцейську спецоперацію. Згодом порушника затримали та вилучили в нього рушницю.

За попередньою інформацією слідчих, компанія чоловіків відпочивала в ресторані на Французькому бульварі. У приміщенні закладу між ними виникла сварка, що переросла у бійку та продовжилася вже на літньому майданчику закладу.

Під час конфлікту чоловіки погрожували один одному ножами, а одесит узяв зі своєї автівки гладкоствольну рушницю та вистрелив із неї в повітря. Після цього стрілець поїхав.

Оглянувши місце події, слідчі та вибухотехніки виявили й вилучили два ножі та сумку, в якій було три ручні гранати, дві з яких, за попередніми даними, є бойовими. Небезпечні предмети, зокрема зброю, слідчі скерували на експертизу.

Вилучена зброя.Вилучена зброя. Фото: od.npu.gov.ua

Відомості про інцидент внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом хуліганства та незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (частина четверта статті 296 та частина перша статті 263 Кримінального кодексу України).

Наразі вирішують питання щодо повідомлення порушникам про підозру та обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах