Вбивство військового в Одеській області: у поліції розповіли подробиці

Автомобіль кримінальної лабораторії.

Автомобіль кримінальної лабораторії. Фото: od.npu.gov.ua

Події
15 червня 20:05

Поліцейські скерували до суду обвинувальний акт щодо жителя Болградського району Одеської області. Чоловік навесні поточного року вбив військовослужбовця.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Подія сталася в березні в місті Подільськ. Тіло загиблого чоловіка у військовій формі зі слідами побиття виявили на проспекті Шевченка випадкові перехожі та повідомили про це на спецлінію "102". Загиблим виявився діючий військовий з іншої області. Поліцейські встановили, що напередодні увечері він відпочивав в одному із закладів Подільська та пішов звідти разом з іншим відвідувачем.

Поліцейські розшукали випадкового попутника загиблого. Він зізнався, що познайомився з військовим у барі, де вони разом вживали алкогольні напої та спілкувалися. Коли чоловіки покинули заклад та йшли однією з вулиць міста, між ними раптово виник конфлікт, під час якого новий знайомий ударом кулака в голову збив військового з ніг, а потім продовжив бити вже лежачого ногами по голові. Побачивши, що потерпілий не подає ознак життя, зловмисник пішов геть.

Під час досудового розслідування провели низку судових експертиз, зокрема судово-медичну, згідно з висновками якої тілесні ушкодження у вигляді переломів кісток черепа, розривів склепіння та основи черепа, крововиливів під оболонки головного мозку, які отримав потерпілий, належать до категорії тяжких тілесних ушкоджень за критерієм небезпеки для життя і перебувають у прямому причинному зв'язку з настанням смерті.

На підставі зібраних доказів слідчі висунули фігуранту обвинувачення в умисному вбивстві (частина перша статті 115 Кримінального кодексу України). За вчинене йому загрожує від семи до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах