Суд обрав запобіжний захід командувачу сил ТрО в Одеській області, якому будували маєток

Суд обрав запобіжний захід командувачу сил ТрО в Одеській області, якому будували маєток.

Суд обрав запобіжний захід командувачу сил ТрО в Одеській області, якому будували маєток. Фото: dbr.gov.ua

Події
18 червня 16:08

Суд Одеси встановив два мільйони гривень застави командувачу сил територіальної оборони "Південь", який залучив бійців до будівництва свого маєтку. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Наразі прокуратура готує апеляцію, оскільки сторона звинувачення просила суд обрати командувальному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 днів з правом внесення застави у п'ять мільйонів гривень.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, 3 червня 2024 року працівники ДБР у співпраці з СБУ повідомили про підозру командувача регіонального управління сил територіальної оборони "Південь", який змушував підлеглих будувати йому приватний будинок.

Чиновник залучив трьох військовослужбовців до будівництва свого маєтку ще 2023 року. Вони понад рік будували будинок для начальника, отримуючи при цьому доплати за виконання бойових завдань на передовій.

Командувачу повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень, що завдало істотних збитків в умовах воєнного стану (частина п'ята статті 426-1 КК України). За вчинене йому загрожує покарання до 12 років позбавлення волі.

Досудове розслідування продовжується.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах