Будинок на проспекті Шевченка в Одесі, що пошкодив дрон, залишився без даху

Будинок на проспекті Шевченка в Одесі, що пошкодив дрон, залишився без даху.

Будинок на проспекті Шевченка в Одесі, що пошкодив дрон, залишився без даху. Фото: dumskaya.net

Події
19 червня 12:03

Одесити, які мешкають у будинку на Шевченка, 8в в Одесі, що пошкодив російський дрон, залишилися без даху. Про це повідомляє пресслужба міськради.

Так, мешканці будинку змушені ходити по квартирах у дощовиках у квартирі через затоплення даху.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Складна конструкція даху ускладнює захист квартир від сильних дощів, які випали в Одесі у червні. Через бюрократичні перепони зараз неможливо встановити навіть тимчасовий дах у будинку.

Справа в тому, що нормативними будівельними та законодавчими актами не передбачено виконання тимчасових конструкцій, у тому числі покриття даху будинку.

Інформацію про пошкодження було внесено до Державного реєстру майна, згодом проведено першочергові демонтажні роботи зруйнованої частини будинку. Поки що триває розробка проектних рішень щодо відновлювальних робіт, які планується завершити до кінця червня поточного року.



Відео: Сергій Смоленцев/dumskaya.net

Нагадаємо, що в ніч проти 25 січня окупанти двічі атакували Одесу та область ударними БпЛА. Вибух поблизу будинку, спричинив значні руйнування, включаючи повне знищення частини даху будівлі. Від вибуху зруйнувало дах та частково другий поверх. Мешканці другого поверху отримали сертифікати на нове житло замість зруйнованого, а мешканцям першого поверху залишається жити у цьому будинку.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах