Депутати Одеської облради просять уряд визнати охоронні агентства критичною інфраструктурою

Сесія Одеської обласної ради.

Сесія Одеської обласної ради. Скриншот відео YouTube-каналу iacodesa

Події
23 червня 19:01

Одеська обласна рада звернулася до уряду із проханням щодо бронювання 50% працівників охоронних агентств.

Відповідне рішення ухвалили в п'ятницю, 21 червня, на сесії облради.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Депутат Сергій Червяков розповів, що комісія з питань правової політики отримала лист від Одеського регіонального представництва громадської спілки "Федерація професіоналів безпеки України". Це послання містило пропозицію щодо включення суб'єктів охоронної діяльності до об'єктів критичної інфраструктури, аби в подальшому охоронні агентства могли бронювати всіх військовозобов'язаних працівників. Комісія розглянула це питання в четвер, 20 червня. Після цього вирішили підготувати проєкт рішення про звернення депутатів до уряду.

За словами депутата Олександра Ахметова, облрада готова підтримати цю ініціативу за умови, що йтиметься про бронювання не всіх працівників, а лише половини. Він наголосив, що право на бронювання 100% співробітників має оборонна промисловість та інші галузі, що визначені законодавством України. Таку правку підтримали 44 депутати. За пропозицію щодо включення до проєкту рішення IT-фахівців, водіїв швидкої, працівників ВНЗ та представників сільського господарства проголосували лише 17 депутатів.

Рішення щодо звернення до голови уряду Дениса Шмигаля підтримали після другого голосування. "За" виступили 45 депутатів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах