Найбільша контейнерна компанія відмовилася заходити до порту Одеси через корупцію на митниці (оновлено)

Найбільша контейнерна компанія відмовилася заходити до порту Одеси через корупцію на митниці.

Найбільша контейнерна компанія відмовилася заходити до порту Одеси через корупцію на митниці. Фото: facebook.com/AIFFU

Події
26 червня 08:08

Найбільша контейнерна компанія MSC відмовилася заходити до порту "Одеса" через корупцію на митниці. Оператор скасував перше судномірство 20 червня через перевірку вантажів та затягування митного оформлення. Про це повідомляє Асоціація міжнародних експедиторів України (АМЕУ).

В асоціації зазначили, що причиною стали безпідставні перевірки вантажів та затягування митного оформлення експортних контейнерів із сільгосппродукцією на невизначений період.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Через це вантаж блокується на невизначений термін, а також дорожчає через додаткові витрати на зберігання та демереджу, які можуть досягати дві-три тисячі доларів. Така діяльність роботи митниці ставить під загрозу запуск регулярного контейнерного сервісу в порти Великої Одеси", – наголосили в АМЕУ.

Члени асоціації також закликали владу сприяти вирішенню проблеми, щоб не допустити негативних наслідків для логістики та економіки України загалом.

Зазначимо, MSC планує з'єднати фідерне сполучення Одеський порт та один із найбільших турецьких середземноморських хабів – порт Текірдаг.

Оновлено:
|
Державна митна служба України спростувала твердження АМЕУ про нібито зрив митними органами запуску контейнерного сервісу в Одеському морському порту. За їх словами, згадані контейнери не подавалися до митного оформлення, відтак не може бути ніяких перевірок чи затримок.

“Що стосується інших контейнерів, то на даний момент оформлення усіх поданих до митниці декларацій на експортні вантажі завершено у визначений законодавством термін та без заперечень”, – зазначають у ДМСУ.

Водночас у відомстві зауважили, що в портах Великої Одеси дійсно є певна проблема. Тут перебуває значна кількість контейнерів, не заявлених до митного оформлення, до митного органу подано документи лише на сьому частину з них.

З ініціативи Держмитниці було проведено нараду з проблемних питань оформлення експортних вантажів у портах Великої Одеси. До діалогу запросили представників Європейської Бізнес Асоціації, АМЕУ, контейнерних ліній та операторів суден.

Як з’ясувалося, занепокоєння представників бізнесу, а отже і зволікання з поданням контейнерів до митного оформлення, викликані переважно відпрацюванням контролюючими та правоохоронними органами фактів незаконного експорту сільгосппродукції та випадками арешту контейнерів з такою продукцією.

Держмитниця закликала власників вантажів активізувати подання документів відомству.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах