В Одесі з'явиться е-квиток та міський мобільний додаток

В Одесі з'явиться е-квиток та спеціальний мобільний додаток.

В Одесі з'явиться е-квиток та спеціальний мобільний додаток. Фото: volynnews.com

Події
27 червня 15:13

В Одесі хочуть створити е-квиток та єдиний мобільний додаток, вже затвердили програму цифрової трансформації "Цифрова. Одеса" на три роки з бюджетом близько 400 мільйонів гривень. Депутати одеської міськради схвалили програму на сесії 26 червня, повідомляє " Інформер ".

Так, міськрада планує створити єдину цифрову платформу та мобільний додаток, де буде зібрано всі сервіси, такі як електронний квиток, черга до центру адмінпослуг, сервіси для бізнесу, ветеранів, спортсменів, школярів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Програма охоплює період з 2024 по 2026 рік та включає такі заходи, як впровадження автоматизованої системи оплати проїзду у громадському транспорті, створення онлайн-реєстру МАФів, комунальної власності, ліфтів, підтримка існуючої цифрової інфраструктури міста, закупівля техніки для архіву та оргтехніки, серверного обладнання.

Основні витрати:

- створення електронного квитка – 88,1 мільйона гривень;
- міський колцентр – 66 мільйонів гривень;
- закупівля комп'ютерної техніки та технічне обслуговування – 50 мільйонів гривень;
- цифрова система фіксації та обліку адміністративних правопорушень – 14 мільйонів гривень;
- запровадження Ситуаційно-аналітичного центру міста – 18 мільйонів гривень.

Деякі депутати висловили сумніви в електронному квитку, необхідності колцентру та новій системі обліку правопорушень.

Раніше в програмі зазначалося, що інвестор має витратити 64,7 мільйона гривень на електронні валідатори та інші платіжні пристрої, а місто виділить 23,4 мільйона на підтримку системи обліку оплати проїзду. У програмі не уточнювалося, хто буде інвестором та на яких умовах. Голова транспортної комісії міськради Петро Обухов назвав цей пункт програми схожим на аферу.

Згідно з проектом, опублікованим на сайті міськради напередодні засідання, бюджет програми на три роки становить 425,5 мільйона гривень, з яких 64,7 мільйона планують залучити як інвестиції. На 2024 рік заплановано 127,1 мільйонів гривень, на 2025 – 152,7 мільйонів, на 2026 – 145,6 мільйонів. Остаточні суми будуть відомі після опублікування рішення.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах