Одесити скаржаться на поганий запах у місті: причина

Одесити скаржаться на поганий запах у місті: причина.

Одесити скаржаться на поганий запах у місті: причина. Фото: NewsRoom.соm

Події
06 липня 08:24

З 5 липня одесити масово повідомляють про те, що відчувають неприємні запахи в Одесі на кшталт "тухлих яєць", "цвілі", "затхлості". Інформація про таке надходить із різних районів – від селища Котовського до Черемшок. Про це повідомляє "Думська".

Літній сморід – звичайне явище для Одеси останніх років двадцять.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зазвичай воно накочує при різкому підвищенні температури і породжує легку паніку.

"Цьому присвячено багато наукових статей, різні служби багаторазово перевіряли склад повітря, але нічого не знаходили, - каже біолог Віктор Развожаєв. - Просто неприємний запах. Грішили на дріжджову фабрику, на нафтобази, меркаптан різний, квітучі водойми.

Насправді все просто. За певних співвідношень температури, атмосферного тиску та вологості над Одесою утворюється своєрідний ковпак, який "закриває" повітря. І всі випари - від лиманів, сміттєзвалищ, моря, нафтобаз - все концентрується і дає такий ефект. Ймовірно, що феномен пов'язані з радикальним зміною троянди вітрів, яке, своєю чергою, обумовлено безсистемним висотним будівництвом. Те, що вітру в Одесі змінили напрямки, фіксували багато дослідників, проте поки що системної роботи з цього приводу ніхто не написав. Як би там не було: сморід не несе особливої шкоди, вона не смертельна. Так, поєднання умов, що її породили, можуть створити проблеми для людей із захворюваннями дихальної системи, сердечників та інших. Але це точно не хімічна атака.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах