Військовослужбовці, яких ошукав фітнес-тренер в Одесі, виявилися працівниками ТЦК: чи нормальні дії активістів

Військовослужбовці, яких ошукав фітнес-тренер в Одесі, виявилися працівниками ТЦК.

Військовослужбовці, яких ошукав фітнес-тренер в Одесі, виявилися працівниками ТЦК. На фото скріншот відео Дем'яна Ганула

Події
07 липня 08:21

Військовослужбовці, у яких виник конфлікт із тренером одеського фітнес-клубу на вулиці Дальницькій в Одесі, виявилися співробітниками ТЦК, які прийшли до спортзалу для оповіщення населення. Про це повідомляє " Думська ".

Нагадаємо, що 6 липня по інтернету стало "гуляти" відео, на якому чоловік, якого називають фітнес-тренером, материть людей у військовій формі та бажає смерті військовослужбовцям України. На ситуацію відреагував громадський активіст та волонтер Дем'ян Ганул, який опублікував фото побитого тренера та відео, на якому чоловіка відправляють на ВЛК.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Крім того, одночасно із цими подіями на сторінках фітнес-тренера у соціальних соцмережах з'явилися пости антиукраїнського змісту. Користувачі в коментарях підозрюють, що це міг зробити хтось і тих людей, хто його затримував, щоб погіршити його становище.

Поліція цей інцидент поки що не прокоментувала. А в СБУ заявили, що не бачать у діях чоловіка, який обклав матюком військових, ознак злочину, передбаченого статтею 435-1 КК України – "образа честі та гідності військовослужбовця, загроза військовослужбовцю" Що стосується дій активіста Дем'яна Ганула та його друзів, то їх можливе правопорушення не входить до компетенції спецслужби, зазначили у прес-центрі облуправління відомства.

Ситуацію прокоментував юрист Олександр Іванов.

"Мені, звичайно, складно судити, не знаючи контексту, але в будь-якому разі тренер явно ображав військовослужбовця саме у зв'язку з тим, що той військовий. Чому СБУ не бачить складу статті 435-1 Кримінального Кодексу, не знаю. Щодо активістів, то вони теж багато чого наробили. Тут і легкі тілесні, і самовільне присвоєння владних повноважень, і, цілком імовірно, пограбування – якщо вони справді відібрали телефон. Узагалі, чому у нас служба у Збройних силах стала покаранням? Словом, ситуація вкрай неприємна, куди не подивися. Такого не повинно відбуватися в правовій цивілізованій державі. І вже точно це не сприятиме зміцненню обороноздатності країни", – зазначив юрист.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах