Зеленський приїхав до Одеси на День ВМС України (відео, оновлено)

Зеленський приїхав до Одеси на День ВМС України

Зеленський приїхав до Одеси на День ВМС України На фото скріншот відео

Події
07 липня 19:55

У неділю, 7 липня, президент України Володимир Зеленський приїхав до Одеси на день військово-морських сил України. Про це він розповів на своїй офіційній сторінці у телеграмі.

Так, глава держави опублікував відео із правднування.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Вшануємо пам'ять наших воїнів, які віддали своє життя заради України", - підписав він ролик.

За його словами, за час пономасштабної війни Україна набула зовсім іншого статусу для Чорноморського регіону – цей регіон тепер завжди буде вільний від російського домінування.

"Наша держава завжди матиме свій флот – сучасний флот, власний вплив і чітку стратегію дій, нову Морську стратегію України.

Все це було б неможливо без хоробрості та результатів наших українських морпіхів – справді героїчних бригад, наших моряків, воїнів Річкової флотилії, льотчиків авіації ВМС, зенітників, артилеристів. Усіх знищують окупанта на морі, на суші та в повітрі.

Я дякую кожному матросу, старшині та командиру Військово-Морських сил Збройних Сил України, всім рядовим і офіцерам, кожній родині наших воїнів. Дякую вам, хлопці, за вашу силу та бойовий шлях", – заявив президент.

Оновлено:

Окрім Зеленського, до Одеси приїхали нові міністри оборони та закордонних справ Нідерландів та новий міністр оборони Британії.

"Поінформував їх про ситуацію на полі бою; була доповідь від командувача ВМС Неїжпапи.

Ми зміцнюватимемо український флот і далі разом із Британією, разом із Нідерландами – є гарні нові деталі такої нашої співпраці. Говорили сьогодні про зміцнення ППО, це наш безумовний пріоритет, я вдячний за готовність робити наступні кроки – зокрема F-16", – заявив президент.

Він зазначив, що свій перший закордонний візит новопризначені міністр закордонних справ та міністр оборони Нідерландів здійснили саме в Україну. Під час зустрічі Зеленський розповів про російські обстріли цивільної та критичної інфраструктури Одеси та важливість посилення української протиповітряної оборони.

Після Зеенський разом з міністром оборони Великобританії вирушили до шпиталю, де лікують військових моряків, поранених у боях з російськими окупантами. Там глава держави відзначив захисників державними нагородами та подякував медикам.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах