На вихідних Одесу відвідала рекордна кількість туристів

На вихідних Одесу відвідала рекордна кількість туристів.

На вихідних Одесу відвідала рекордна кількість туристів. Фото: istend.com.ua

Події
08 липня 12:22

Минулими вихідними, вперше з початку повномасштабної війни, в Одесі туристи заповнили всі готелі. Про це повідомляє " УСІ ".

Наше місто відвідали від 40 до 60 тисяч туристів без урахування апартаментів та здачі приватних квартир. Причин дещо – і аномальна спека та неможливість для туристів відвідати інші курорти.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомив підприємець, експерт туристичної галузі Фазіль Аскеров, власникам готелів знадобилася табличка "Вільних номерів немає", і це вперше з 2022 року, тобто від початку повномасштабного вторгнення.

Подібне не могло статися минулого року, насамперед через трагедію Каховської ГЕС: після руйнування греблі багато шкідливих речовин потрапило в море, і всі про це знали. Тому в Одесі у 2023 році пляжний сезон офіційно розпочався лише 11 серпня, було відкрито небагато пляжів. У 2022 році військова небезпека була надто великою, доступ на пляжі було закрито.

Наразі ситуація принципово інша. Крім того, що екологи вже не говорять про шкідливі наслідки підриву Каховської ГЕС, ще й закрито інші масові курорти, Коблево та Затоку. Крім того, зараз по всій Україні стоїть аномальна спека.

Тому зараз і настав момент, коли готелі забиті, хоч у мирний час такий момент бував тижнем раніше, що пов'язано з Днем Конституції, коли було збільшено вихідні.

"Я, щоб підтвердити свої дані про завантаженість номерів, зателефонував по ряду готелів у різних сегментах, спробував забронювати номери - не вийшло, все зайнято. На пляжах, як ви знаєте, теж було битком. Мені зателефонував знайомий - сказав, що колись була повітряна тривога, на пляжі люди навіть з боку на бік не перекинулися. Тобто страх пішов, як ви знаєте, небезпека існує", – зазначив Фазіль Аскеров.

При тому, що до війни в такі ж «гарячі» вихідні до міста приїжджали 50 – 70 тисяч туристів, дещо більше, ніж зараз. Але з того часу деякі готелі закрилися, тому зараз менше. Тим не менш, ми бачимо, що туристичний потенціал Одеси знову має великий попит.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах