Труханов висловився проти знесення пам'ятників Пушкіну та Воронцову в Одесі

Труханов висловився проти знесення пам'ятників Пушкіну та Воронцову в Одесі.

Труханов висловився проти знесення пам'ятників Пушкіну та Воронцову в Одесі. Фото: ukrinform.ua

Події
09 липня 12:02

Мер Одеси висловився проти знесення пам'ятників російському письменнику Олександру Пушкіну та генерал-губернатору Михайлу Воронцову. Про свою позицію він розповів в інтерв'ю "Укрінформу".

"Ці пам'ятники встановили наші прапрапрадідусі та бабусі. Пам'ятник Пушкіну взагалі встановили за кошти громадян. Не дарма він стоїть спиною до будівлі мерії, а обличчям – до бульвару, до людей. Коли мені кажуть, що Путін одягнув у військові мундири Пушкіна і все, що пов'язано з культурою – це неправильно. Це наш подарунок росіянам: ми віддаємо їм Пушкіна, який жив і творив в Одесі”, – зазначив Труханов.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Мер Одеси стверджує, що ці вищезгадані особи – частина одеської історії та світової культури.

"Щодо Воронцова, давайте звернемося до історії та подивимося, що саме ця людина робила для Одеси. Зараз інформаційний простір відкритий, кожен може прочитати історію створення міста. Із пісні слів не викинути. Відмовлятися від таких історичних постатей – страусина позиція. Не можна сховати голову в пісок і казати, що цього не було.", – заявляє градоначальник.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах