Вранці РФ атакувала портову інфраструктуру на Одещині ракетами та дронами: є загиблі (оновлено)

Вранці на Одещині чули вибухи: що відомо про ракетну атаку.

Вранці на Одещині чули вибухи: що відомо про ракетну атаку. Фото ілюстративне: istockphoto.com

Події
10 липня 08:27

Вранці в середу, 10 липня, в Одесі та області чули вибухи під час повітряної тривоги в регіоні. Ракетами атаковано портову інфраструктуру Одеської області. Внаслідок активної протидії три ворожі ракети Х-59/Х-69 та три ударні БпЛА не досягли своїх цілей. Про це повідомляє кореспондент Vgorode та Повітряні Сили України.

В ОВА повідомили, що двоє людей, охоронець та водій вантажівки, загинули. Ще один чоловік, вахтовий матрос, отримав поранення. Нині постраждалий отримує всю необхідну допомогу в лікарні.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Пошкодження від уламків зазнали складські приміщення, вантажний автотранспорт та цивільний теплоход. Через пошкодження судна, стався витік рідини. Наслідки ліквідовуються.

Повітряна тривога в регіоні була оголошена о 01:23, а о 03:56 у місті було чути перший вибух. Після цього пролунало ще кілька.  Про відбій повітряної тривоги повідомили о 04.35.

Вранці у Повітряних силах повідомили, що в ніч проти 10 липня 2024 року противник атакував однією балістичною ракетою "Іскандер-М" і чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69 з окупованого Криму, а також 20-ма ударними БПЛА типу Shahed- 131/136 із Курської обл. - РФ.

Внаслідок бойової роботи збито 14 "шахедів" в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Хмельницькій, Черкаській, Вінницькій та Рівненській областях. Залучали винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил, розрахунки мобільних вогневих груп Сил оборони України та підрозділи радіоелектронної боротьби.

Станом на 08:30, речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук заявив, що у бік Одеси знову курсує розвіддрон.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах