Екстремальна спека в Одесі стане сильнішою: буде ще гіршою

Екстремальна спека в Одесі стане сильнішою: буде ще гіршою.

Екстремальна спека в Одесі стане сильнішою: буде ще гіршою. Фото: unn.com.ua

Події
10 липня 11:16

З четверга, 11 липня, у понеділок, 15 липня, в Одесі та Одеській області посилиться екстремальна спека. Про це повідомляє Гідрометеорологічний Центр Чорного та Азовського морів.

"У зв'язку з переміщенням тропічної повітряної маси з півночі Африки на південь України 11-15 липня на Одещині очікується підвищення максимальної температури повітря до 35-39°, місцями спека досягне 40° і вище", – сказано в повідомленні синоптиків.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, що 3 липня середня добова температура повітря в Одесі була на чотири градуси вищою за норму і становила 31 градус. За даними багаторічних значень 3 липня мінімальна температура повітря – 8.9° – зафіксована у 1964, максимальна – 35.6° спостерігалася у 1939 році.

Аномальна спека в Одесі панує не перший день. За інформацією Гідрометцентру Чорного та Азовського морів в Одесі 1 липня середня добова температура повітря була на 4.4° вище за норму. За багаторічними даними Одеської обсерваторії мінімальну температуру 9.8°С зафіксовано 1945 року.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах