В Одесі лікарі "намалювали" огляди мерцям

В Одесі лікарі "намалювали" огляди мерцям.

В Одесі лікарі "намалювали" огляди мерцям. Фото: freepik.com

Події
10 липня 15:06

В Одесі медики "намалювали" собі медогляди та вносили до електронної системи охорони здоров'я неправдиві відомості про надання медичних послуг людям, двоє з яких, як виявилось, уже померли. Про це повідомили у пресcлужбі ГУ ПП України в Одеській області.

Так, чотири жінки – дерматовенеролог, невропатолог, офтальмолог та терапевт, використовували службові комп'ютери та персональні ключі доступу до бази даних. У базу вони вносили недостовірні відомості про проведені огляди пацієнтів, які насправді за отриманням медичної допомоги до них не зверталися.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вибір того чи іншого пацієнта був випадковим – їх обирали зі списку людей, які колись проходили лікування, історії хвороб яких зберігалися в системах охорони здоров'я. Два лікарі навіть не перевірили, чи живі їхні уявні пацієнти – один помер за місяць до фейкового медогляду, а інший – за кілька днів, перебуваючи у лікарні. Жінкам повідомили про підозру в частині першій статті 362 Кримінального кодексу України, їм загрожують штрафи від 34 тисяч до 68 тисяч гривень або виправні роботи на строк до двох років.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах