Стало відомо, коли на Одещині розпочнеться навчальний рік

Стало відомо, коли на Одещині розпочнеться навчальний рік.

Стало відомо, коли на Одещині розпочнеться навчальний рік. Фото: Getty Images/Maskot

Події
12 липня 14:07

Стало відомо, коли на Одещині розпочнеться новий навчальний рік 2024/2025 років для школярів та студентів. Про це повідомив директор Департаменту освіти і науки Одеської облдержадміністрації Олександр Лончак.

За його словами, питання початку, тривалості та закінчення навчального року врегульовані Законом України "Про повну загальну середню освіту". Освітній процес у закладах загальної середньої освіти організується у рамках навчального року, що починається у День знань – 1 вересня, триває не менше 175 навчальних днів та закінчується не пізніше 1 липня наступного року.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Однак під час дії військового стану тривалість навчального року, дата його початку та/або закінчення визначаються Кабінетом Міністрів України. Він звернув увагу, що органи місцевого самоврядування таке рішення не ухвалюють.

"Вже сьогодні можу вам ствердно повідомити, що Одещина розпочинає навчальний рік 1 вересня. Враховуючи, що цього року ця дата припадає на неділю, а це вихідний день, стартуємо 2 вересня. Жодні рішення педрад чи засновників про початок занять у серпні! Тим більше треба враховувати температурний режим улітку в нашій області", – зазначив чиновник.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах