В Акермані військові виштовхали жінку та людину на візку за ворота частини: у ТЦК відреагували

В Акермані військові виштовхали жінку та людину на візку за ворота частини: у ТЦК відреагували.

В Акермані військові виштовхали жінку та людину на візку за ворота частини: у ТЦК відреагували. На фото скріншот відео

Події
13 липня 08:36

У Білгород-Дністровському військовослужбовці грубо виштовхали за браму частини жінку та чоловіка в інвалідному візку. У ТЦК прокоментували інцидент та заявили, що люди ображали військових.

У мережі поширюється відео, на якому військовослужбовці не пропускали жінку, яка намагалася зайти у ворота, ймовірно, ТЦК та СП Білгород-Дністровського. Намагаючись закрити ворота чоловіка у військовій формі, грубо виштовхали жінку, а потім штовхнули її на чоловіка в інвалідному візку, який впав на землю. Згодом з'явилася реакція ТЦК. Там підтвердили, що інцидент стався біля ТЦК, але заявили, що люди ображали працівників та провокували їх.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як виявилось, ці люди хотіли, щоб одного із призовників відпустили.

"Вам же дзвонили з поліції, чого ви його не випускаєте? У нього суд завтра, він хворий", – питають люди біля воріт і хочуть побачити начальство.

Але їх не пустили, а виштовхнули за браму, люди впали.

"Погляньте, що робиться! Жінку викинули, мене з коляски - викинули! Зовсім уже з глузду з'їхали, жах...", – прокоментував чоловік.

Реакція ТЦК

Після резонансу, у Білгород-Дністровському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки дали коментар

"Відео під час перегляду викликає здорову реакцію відмови сприйняття реальності, зафіксованої на камеру, та справедливе обурення. Однак, мають дотримуватися критичного мислення при оцінці подій, відкинувши емоції та передчасні висновки", – йдеться у повідомленні.

У ТЦК пояснюють, що інцидент трапився напередодні, 11 липня. До ТЦК прийшла група цивільних осіб: п'ять жінок та чоловік в інвалідному візку з вимогами відпустити їхнього родича, який потрапив у Білгород-Дністровський РТЦК та СП представниками Національної поліції України за порушення правил військового обліку, оскільки перебував у розшуку через неприбуття по порядку..

Вони намагалися пройти на територію, військовослужбовці відмовили їм у перепустці на територію, посилаючись на інструкцію щодо порядку здійснення пропускного режиму.

"На відмову про допуск на територію, жінки почали вимагати відпустити їхнього родича мотивуючи незаконним затриманням вищезгаданого громадянина. При цьому постійно провокували військовослужбовців роти охорони на протиправні дії щодо себе, ображали їх", – розповідають у замітці.

Там зазначають, що особиста бесіда ТІО начальника Білгород-Дністровського РТЦК і СП із родичами громадянина все ж таки відбулася. І останньому було вручено повістку на прибуття в Білгород-Дністровський РТЦК та СП на іншу дату.

"Зараз переважна кількість особового складу РТЦК та СП – це військовослужбовці, переведені з бойових підрозділів за станом здоров'я внаслідок тяжких поранень, які часто перебувають у процесі реабілітації та адаптації до несення служби в тилових підрозділах Збройних Сил України", – зазначають у замітці.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах