В Одесі стався мовний скандал: цього разу із патрульними

В Одесі стався мовний скандал: цього разу із патрульними.

В Одесі стався мовний скандал: цього разу із патрульними. Фото: pro100media.com.ua

Події
15 липня 09:00

У неділю, 15 липня, в Одесі стався черговий мовний скандал на парковці біля готелю "Чорне море". Паркувальник, який надавав послуги, відмовився обслуговувати клієнтку українською, а поліцейський патруль його підтримав. Про це розповів та виклав відповідне відео волонтер, зоо- та екозахисник, засновник та керівник громадської організації "Вуличний фронт" Дем'ян Ганул.

За словами Ганула, він викликав поліцію, але поліцейські, незважаючи на посилання активістів на статтю 30 закону "Про мову", почали наполягати, що вимога спілкуватися українською мовою стосується лише держслужбовців.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зазначимо, що згідно з вищезазначеною статтею "Державна мова у сфері обслуговування споживачів", на прохання клієнта її персональне обслуговування може здійснюватися також іншою мовою, прийнятною для обох сторін. Це означає, що перше звернення працівника сфери обслуговування має звучати українською мовою, а у разі прохання клієнта він має право, але не зобов'язаний перейти іншою мовою.

Реакція патрульної поліції

"Сьогодні в соціальних мережах було опубліковано відео за участю одеських патрульних щодо їхнього реагування на виклик про конфліктну ситуацію на одному з парковок.

Щодо цієї ситуації проводитиметься службове розслідування", – сказано у повідомленні патрульних.

Крім того, Дем'ян Ганулзаписався на особисту зустріч начальника патрульної поліції Одеси.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах