Офіційно: на Одещині прикордонник застрелив військовослужбовця, який напав на нього (оновлено)

Офіційно: на Одещині прикордонник застрелив чоловіка, який напав на нього.

Офіційно: на Одещині прикордонник застрелив чоловіка, який напав на нього. Фото: dpsu.gov.ua

Події
15 липня 10:13

У селі Мар'янівка Одеської області прикордонник застрелив чоловіка, який напав на нього, який намагався напасти на загін, який охороняі державний кордон. Боєць для збереження свого життя застосував зброю, внаслідок чого один із п'яти зловмисників загинув. Про це у коментарі OBOZ.UA заявив речник ДПСУ полковник Андрій Демченко.

За його словами, прикордонники зупинили транспортний засіб, в якому, крім водія, перебували чотири особи.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Двоє людей, за словами спікера, почали бігти у напрямку. Пізніше один із них напав на військовослужбовця.

"Для збереження свого життя прикордонник був змушений застосувати зброю. Він зробив попереджувальні постріли і у напрямку нападаючого", – зазначив Демченко.

Лікарі швидкої допомоги, які прибули на місце, зафіксували смерть правопорушника, а також факт тілесних ушкоджень у військовослужбовця.

Демченко зазначив, що окремі ресурси вже повідомили, що прикордонник нібито відкрив стрілянину з пістолета навздогін втікачеві. З його слів, це неправда.

Про факт події вже поінформували ДБР, інші правоохоронні органи та підрозділи прокуратури. Наразі тривають невідкладні слідчі дії. Прикордонників поки що не затримували.

"Загалом, по всій протяжності державного кордону, на жаль, це вже не перший випадок нападу на прикордонне вбрання порушниками. Як наслідок – військовослужбовці змушені застосовувати зброю для збереження свого життя та здоров'я", – зазначив Демченко.

Оновлено:

ДБР повідомляє, що у Захарівському районі Одеської області, четверо військових втекли з навчальної частини. Вони вирішили пішки перетнути кордон з Республікою Молдова, використавши таксі для під’їзду до кордону.

Однак під час спроби нелегального переходу, прикордонники помітили втікачів та затримали їх. Один із військовослужбовців напав на прикордонника, тож інспектор ДПСУ використав табельну зброю, внаслідок чого нападник загинув.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин події. Попередня кваліфікація правопорушення – перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу, що призвело до тяжких наслідків. Максимальне покарання за цей злочин – до десяти років позбавлення волі. 


ДБР відкрило кримінальне провадження через загибель військовослужбовця, що намагався перетнути кордон.ДБР відкрило кримінальне провадження через загибель військовослужбовця, що намагався перетнути кордон. Фото: dbr.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах