На Привозі сталася стрілянина: що сталося (оновлено)

На Привозі сталася стрілянина: що сталося.

На Привозі сталася стрілянина: що сталося. Фото: od.npu.gov.ua

Події
19 липня 10:16

Вранці у п'ятницю, 19 липня, біля ринку "Привоз" в Одесі водій авто та жінка напали на патрульних. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції на Одещині.

Наразі на місце події направили додаткові наряди поліції на чолі з керівництвом ВП №2 Одеського райуправління поліції №1.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Під час переслідування патрульними поліцейськими ймовірного порушника правопорядку поблизу Привозу стався конфлікт за участю перехожих: група осіб намагалася перешкодити поліцейським. В результаті штовханини на патрульному розірвали формений одяг. Відповідно, патрульний поліцейський зробив попереджувальний постріл у повітря.

На місце події направлено додаткове вбрання поліції. Усі учасники інциденту перебувають у відділі поліції. Проводиться перевірка.

  • На Привозі сталася стрілянина: що сталося (оновлено) фото
  • На Привозі сталася стрілянина: що сталося (оновлено) фото 1
  • На Привозі сталася стрілянина: що сталося (оновлено) фото 2
  • На Привозі сталася стрілянина: що сталося (оновлено) фото 3
  • На Привозі сталася стрілянина: що сталося (оновлено) фото 4

На Привозі сталася стрілянина: що сталося (оновлено) фото

Усі фото: od.npu.gov.ua

Оновлено об 11:09:

Патрульна поліція повідлмила свою версію. За їх версією, сьогодні в Одесі біля ринку Привоз патрульні зупинили автомобіль BMW. У керманича патрульні виявили ознаки наркотичного сп'яніння. Чоловік нецензурно висловлювався, чинив супротив, пройти освідування відмовлявся.

Біля службового авто зібрався натовп людей, які намагались допомогти чоловіку втекти. Одна з жінок вирвала у поліцейського вогнепальну зброю і розірвала формений одяг. Патрульний застосував щодо порушниці спецзасіб – балончик з газом дратівливої дії, повернув пістолет та використав його для виклику допоміжних сил. 

Під час штовханини водій намагався втекти. Фігуранта та двох осіб доставили до відділення поліції.

Наразі ведеться службова перевірка та надається правова оцінка діям учасників події.

Оновлено об 11:32:

У Нацполіції додали, що сьогодні в Одесі біля ринку Привоз патрульні зупинили автомобіль BMW. У керманича патрульні виявили ознаки наркотичного сп'яніння. Чоловік поводився агресивно, нецензурно висловлювався, чинив супротив, пройти освідування відмовлявся.

Біля службового авто зібрався натовп людей, які намагались допомогти чоловіку втекти. Одна з жінок вирвала у поліцейського вогнепальну зброю і розірвала формений одяг. Патрульний застосував відносно порушниці балончик з газом дратівливої дії, повернув пістолет та використав його для виклику допоміжних сил. Поліцейський діяв відповідно закону.

Під час штовханини водій намагався втекти. Фігуранта та двох жінок доставили до відділення поліції.

Наразі ведеться службова перевірка та надається правова оцінка діям учасників події.

Оновлено об 11:42:

У Нацполіції заявили, що водія BMW та жінку, яка напала на патрульного поліцейського під час виконання службових повноважень, затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України за насильство щодо працівника правоохоронного органу. Також за водіння у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння відносно водія BMW поліцейські склали адміністративний протокол.

Слідчі поліції Одещини внесли дані про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань, кваліфікувавши її як насильство щодо працівника правоохоронного органу - стаття 345 Кримінального кодексу України. Водія BMW та жінку, яка відібрала у патрульного зброю та розірвала формений одяг, затримано. За участі процесуального керівництва фігурантам готується повідомлення про підозру.

Крім цього, стосовно водія, який порушив Правила дорожнього руху та відмовився проходити освідування на стан спʼяніння, складено адміністративний протокол за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також триває службова перевірка для надання оцінки діям патрульних поліцейських. 

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах